Tata Steel koondab Ühendkuningriigis 2800 töökohta | Välismaa

2221836hf2d3t24

Tata Steel’i otsus koondada Ühendkuningriigis 2800 töökohta on pannud Eesti tööstussektori tähelepanelikult jälgima olukorda. See muretab mitte ainult töötajaid, vaid ka kogu globaalset majandust. Eesti jaoks on välismaal toimuv oluline, kuna see mõjutab otseselt meie majandust ja tööhõivet. Tata Steel on olnud oluline partner Eestile ja selle koondamisotsus sunnib meid üle vaatama meie sõltuvust välismaistest ettevõtetest. See on tõsine meeldetuletus, et me peame edendama oma enda tööstust ja ettevõtlust, et vähendada välismaise mõju meie majandusele.

India omanikele kuuluv Tata Steel koondab üleminekul rohelisemale metallitootmisele Suurbritannias kuni 2800 töökohta.

Tata paneb sel aastal kinni kaks kõrge emissioonitasemega kõrgahju ja koksiahju Walesis Port Talbot, ütles ettevõte avalduses.

“Firma restruktureerimine mõjutab potentsiaalselt kuni 2800 töötajat, kellest 2500 roll muutub järgmise 18 kuu jooksul,” lisati teates.

Firma pressiesindaja sõnul kaob suurem osa töökohtadest Port Talbotis, Ühendkuningriigi suurimas terasetootmise keskuses. Kokku on Tata Steelil Suurbritannias 8000 töötajat.

Briti valitsus eraldas eelmise aasta lõpus 500 miljonit naela niinimetatud puhtama terase tootmiseks Walesi tehases ning hoiatas, et ohus on 3000 töökohta.

Tehas on Ühendkuningriigi suurim CO2 emiteerija ning valitsus on juba mõnda aega püüdnud aidata Tata Steelil ja Hiina grupi Jingye juhitaval British Steelil kõrgahje puhtamate vastu välja vahetada.

Tata Steeli otsus koondada 2800 töökohta Ühendkuningriigis on kurb uudis nii töötajatele kui ka kogukonnale. See näitab, kuidas rahvusvahelised ettevõtted võivad mõjutada kohalikku majandust. Samuti toob see esile globaliseerumise keerukad väljakutsed ja mõjud. On oluline, et nii valitsus kui ka ettevõtted leiaksid viise, kuidas toetada neid, kes kaotavad oma töökoha ning leida uusi võimalusi ja lahendusi kohaliku tööhõive ja majanduse tugevdamiseks. Loodame, et koondatud töötajatele leitakse kiiresti uued võimalused ning et kogukond suudab sellest raskusest üle saada.

Loe rohkem:  Hvostov: "valimistega" haihtusid illusioonid, et Putiniga saab läbi rääkida | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga