Medvedev alistas veidi enne nelja hommikul lõppenud maratonmängus soomlase | Tennis

2220336hda18t24

Tennise maailmasündmus raputas hiljuti Eestit, kui venelane Medvedev võitis dramaatilises maratonmängus soomlase. Kell oli peaaegu neli hommikul, kui Eesti spordifännid jälgisid õhinal võitlust, mis kestis tunde. Medvedevi vapustav võitlusvaim ja võidukäik on jätnud unustamatu mulje mitte ainult tennisefännidele, vaid ka kogu spordimaailmale. Eestlased on sündmuse üle põnevil ja ootavad põnevusega Medvedevi järgmisi esitusi.

Austraalia lahtiste slämmiturniiril oli maailma kolmas reket Daniil Medvedev teises ringis Soome esinumbri Emil Ruusuvuoriga (ATP 53.) suures hädas, aga võitis lõpuks ligi neli ja pool tundi kestnud mängu järel 3:6, 6:7 (1), 6:4, 7:6 (1).

Avaseti 43 minutiga võitnud Ruusuvuori läks kohe teise seti alguses murdega ette, aga kaotas oma servi nii kuuendas kui kaheksandas geimis ja jäi 3:5 kaotusseisu. Kohe seejärel suutis soomlane vastu murda ning viis seti kiiresse lõppmängu, kus lubas Medvedevile vaid ühe punkti.

Kolmandas setis suutis Soome esireket pärast 1:4 kaotusseisu jäämist vastu murda ning sai ka kaheksandas geimis murdepalli, ent ei suutnud seda ära kasutada. Neljanda seti avageimis kaotas Ruusuvuori oma servi nulliga ning kuigi võrdsustas kaheksandas geimis murdega seisu, suutis nüüd kiires lõppmängus ise vaid ühe punkti teenida. Otsustav sett enam pinget ei pakkunud ja maailma kolmas reket võitis selle vähem kui poole tunniga.

Kogu kohtumine kestis Melbourne’is neli tundi ja 20 minutit, mehed lõpetasid oma matši kohaliku aja järgi kell 3.40 varahommikul. Medvedev lõi 23 ässa soomlase ühe vastu, esimeselt servilt võitis venelane 70 protsenti mängitud punktidest (Ruusuvuori 58). Medvedev sooritas 51 äralööki ja tegi 63 lihtviga, soomlase samad näitajad olid 50 ja 74.

Kolmandas ringis kohtub maratonlahingu selja taha jätnud Medvedev 27. asetatud Kanada esinumbri Felix Auger-Aliassime’iga.

Loe rohkem:  Malõgina pääses Kasahstanis veidi enam kui tunniga poolfinaali | Tennis

Viis setti pidi väljakul rassima ka üheksanda asetusega poolakas Hubert Hurkacz, kes vajas tšehhi Jakub Mensiki (ATP 142.) 6:7 (9), 6:1, 5:7, 6:1, 6:3 alistamiseks kolme ja poolt tundi.

Medvedevi võit soomlase üle nelja hommikul lõppenud tennisemaratonil oli muljetavaldav saavutus. Tema visadus ja vastupidavus said selles mängus selgelt välja ning ta demonstreeris tõelist meisterlikkust väljakul. Medvedevi võit on kindlasti jätnud jälje nii tema enda kui ka vastase mängukarjääri ajalukku. See on tõestus tema võimekusest ja pühendumusest tipptasemel tennisemängijana. Soomlasele võib jääda kaotus kibedaks, kuid Medvedevi võit on kindlasti teenitud ning jätab palju positiivseid emotsioone nii tema enda kui ka tema fännide jaoks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga