Iraan kruvib pingeid ja korraldas Iraagis raketirünnaku | Välismaa

1705388477 646 2215932ha773t24

Tere tulemast, head inimesed! Täna räägime brändi uudisest, mis on tekitanud palju pingeid üle maailma. Iraan on korraldanud raketirünnaku Iraagis, mis on taas tõstatanud pingeid Lähis-Idas ja maailma üldiselt. See on teema, mida ei saa ignoreerida, kuna see võib mõjutada paljusid meist otseselt või kaudselt. Seetõttu on oluline olla kursis viimaste arengutega ja mõista nende mõju meie igapäevaelule. Lähme sügavuti sellesse teemasse ja uurime, mida see raketirünnak tegelikult tähendab.

Iraan korraldas Iraagis asuvas Arbilis raketirünnaku ning islamiriik väitis, et andis löögi Iisraeli luureagentuuri kohaliku peakorteri pihta. Lähedal asub ka USA konsulaat ning Washington mõistis Iraani raketirünnakud hukka.

Iraani revolutsioonikaart korraldas Iraagis asuvas Arbilis raketirünnaku terrorirühmitustele, teatas ööl vastu teisipäeva Iraani riiklik meedia. Iraani revolutsiooniline kaardivägi teatas hiljem, et ründas piirkonnas asuvat Mossadi peakorterit, vahendas AP.

Ühendriigid mõistsid esmaspäeval hukka Iraani vastutustundetud raketirünnakud Iraagis asuvas Kurdistani autonoomses piirkonnas, kus viimastel andmetel sai surma vähemalt neli tsiviilisikut.

“USA mõistab karmilt hukka Iraani tänased rünnakud Arbilis ja avaldab kaastunnet hukkunute perekondadele. Oleme vastu Iraani hoolimatutele ja vastutustundetutele raketirünnakutele, mis õõnestavad Iraagi stabiilsust,” ütles USA välisministeeriumi pressiesindaja Matthew Miller ametlikus avalduses.

1705388477 646 2215932ha773t24

Kurdistani julgeolekunõukogu teatas varsti pärast seda, et Iraani rünnakus Arbilis hukkus neli ja sai haavata kuus inimest.

“Massilises rünnakus ballistiliste rakettidega sai surma mitu tsiviilisikut, kelle seas silmapaistev kurdi ärimees Peshaw Dizayee,” edastati kurdide avalduses.

Kokkuvõttes näitab Iraani poolt korraldatud raketirünnak Iraagis pingete jätkuvat kruvimist Lähis-Idas. See samm seab ohtu piirkonna stabiilsuse ning võib põhjustada suuremat konflikti kogu maailmas. Samuti võib see tegevus kahjustada rahvusvahelisi suhteid ning takistada rahuprotsessi saavutamist. Oluline on, et rahvusvaheline kogukond astuks koos sammud, et leevendada pingeid ja leida rahumeelne lahendus konfliktidele Lähis-Idas. Eesti peaks jätkuvalt toetama rahvusvahelisi jõupingutusi, et tagada piirkonna stabiilsus ja rahu.

Loe rohkem:  Läti valitsus kaalub korruptsioonivastase võitluse süsteemi muutmist | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga