Loeb lähenes Sainzile, kaardilugeja Sikk esikümnes | Autoralli

2215008hd164t24

Tere tulemast Eestisse! Kui olete autoralli fänn, siis kindlasti olete kuulnud uudist, mis on raputanud meie riigi ralli maailma. Loeb on lähenenud Sainzile, samal ajal kui kaardilugeja Sikk on jõudnud esikümnesse. See on suurepärane saavutus nii sõitjatele kui ka Eesti ralli ajaloole. Kogu riik on elevil ja toetab oma rallitähti südamest. See sündmus on toonud ralli entusiastid üle kogu maailma meie kaunisse Eestisse, et tunnistada ajaloolist hetke autoralli ajaloos.

Dakari ralli seitsmenda katse võitis prantslane Sebastien Loeb (Prodrive) ja lähenes üldliider Carlos Sainzile (Audi). Kuldar Sikk koos leedulasest sõitja Benediktas Vanagasega (Toyota) tõusid esikümnesse.

Seitsmenda katse võitnud Loeb (4:56.39) edestas brasiillast Lucas Moraesit (Toyota; +7.06) ja Katari sõitjat Nasser Al-Attiyahit (Prodrive; +9.47). Sainz oli aegade võrdluses neljas (+10.31).

Kokku vähenes Sainzi üldedu Loebi ees seega enam kui kümne minuti võrra ehk täpselt 19 minutile. Kolmandaks kerkinud Moraes kaotab liidrile juba enam kui tunniga.

Kui kuuenda katse järel hoidis üldarvestuses teist kohta Mattias Ekström (Audi), siis pühapäeval purunes rootslase masinal tagasild ja ajaline kaotus venis tundidesse, mis kukutas sportlase kõrgest mängust.

Vanagas ja Sikk olid seitsmendal katsel 12., kaotades veidi vähem kui poole tunniga. Kokkuvõttes tõusti aga kümnendale kohale. Kaotust Sainzile on kaks tundi, 22 minutit ja 53 sekundit.

Mootorratastel jätkub aga tõeliselt tihe heitlus. Juhib ameeriklane Ricky Brabec (Honda), kes on kulutanud seitsme katse peale 32 tundi, 37 minutit ja 20 sekundit ja talle järgneb Botswana esindaja Ross Branch (Hero), kelle koguaeg on 32 tundi, 37 minutit ja 21 sekundit ehk vaid sekund enam.

1979. aastast toimuval Dakari ralli peetakse tänavu 5.-19. jaanuaril. Kokku on kavas 12 kiiruskatset. Kokku läbivad sõitjad ligemale 8000 kilomeetrit, millest kiiruskatsed moodustavad 4727 kilomeetrit.

Loe rohkem:  OTSEBLOGI | Neuville võitis kolmanda katse, Tänak libises mustal jääl | Autoralli

Kokkuvõttes võib öelda, et Ott Tänak ja tema kaardilugeja Martin Järveoja on näidanud tugevat sõitu autoralli maailmameistrivõistlustel. Nende võistlus Kiirabil oli edukas ja võitis kindlalt. Samuti tõusis Ken Torn esikolmikusse ERC3 klassis. Kõikidel eestlastel on olnud suurepärane võistlus ja lootused tulevikuks on kõrged. Eesti rallifännid on kindlasti uhked nende saavutuste üle ja ootavad põnevusega järgmist võistlust.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga