Eesti veemoto tähistab juubelit: võidetud tiitlite arv on aukartustäratav | Veemoto

2214927h163bt24

Tere tulemast Eesti veemoto juubelile! Sel aastal tähistame me uhkusega oma saavutusi veemotos. Meie võidetud tiitlite arv on aukartustäratav ning meil on heameel jagada meie kirevat ajalugu ja jätkuvat edu veemoto alal. Meie sportlased on näidanud oma oskusi ja võimeid rahvusvahelistel võistlustel ning meie kogukond on täis kirge ja pühendumust selle ekstreemspordiala vastu. Loodame, et see juubel toob veelgi rohkem tähelepanu meie armastatud spordialale ja inspireerib tulevasi põlvkondi veemotosse. Tulge ja tähistage koos meiega Eesti veemoto suurepärast saavutust!

Veemotosport, tiitlivõistluste medalisaagilt Eesti üks edukamaid alasid, tähistab tänavu suurt juubelit ehk oma 100. aastapäeva.

Teadaolevalt peeti Eestis esimesed mootorpaadivõistlused 1924. aastal Emajõel. Sada aastat hiljem saame rääkida veemotost kui Eesti ühest suurima medalisaagiga spordialast. Sealjuures on kõik tiitlivõistluste medalid võidetud viimase 24 aastaga.

“Nõukogude ajast on ka meil ka väga palju medaleid, aga kui hakkame pihta maailma- ja Euroopa meistrivõistlustest, mis algasid meie jaoks pärast taasiseseisvumist aastal 1991, siis alates aastast 2000 on võidetud 324 medalit. Nendest 60 on maailmameistritiitlid, mis on võidetud 26 sportlase poolt. Selles mõttes see number on aukartustäratav,” rääkis alaliidu peasekretär Algo Kuus.

Rahvusvaheline veemoto liit UIM on Eesti sportlase valinud maailma parimaks viiel korral. “Tõstaks esile Rasmus Haugasmäe: arvan, et tema seitset järjestikust MM-tiitlit ei suudagi mitte keegi kunagi üle lüüa,” lisas Kuus.

“Me oleme väga tänulikud sportlastele, kes tahavad pingutada. Pingutavad selle nimel, et minna tiitlivõistlustele. See tugi, mida meie neile suudame anda, on väga-väga väike. Aga neil on perekonnad taga, neil on meeskonnad taga. Nad teevad oma tehnika ise praktiliselt nullist valmis. Ja ma arvan, et see ongi selle asja edu võti, kui paadid, mootorid, jetid – kõik tehakse Eestis. Ütleme, et kui jettidel on standardpillid, siis need ikkagi seadistatakse ja tehakse Eestis nii-öelda käivateks. See ongi selle asja edu idee,” arvas Kuus.

Loe rohkem:  Kiirpaatide eliitsarjas debüteeriv Arand oli ajasõidus neljas | Veemoto

Laupäeval peetud 100. aastapäeva galal kuulutati välja ka möödunud aasta parimad veemotosportlased, kelleks sel korral valiti Jasmiin Üpraus ja Stefan Arand.

Kokkuvõttes võib öelda, et Eesti veemoto on saavutanud aukartustäratavaid tulemusi ning tähistab oma juubelit suure uhkusega. Nende võidetud tiitlite arv on muljetavaldav ning see näitab, et Eesti veemoto on tõsiselt võetav jõud rahvusvahelisel tasandil. Juubeli puhul on oluline tunnustada kõiki neid, kes on panustanud selle spordiala arengusse Eestis ning aidanud kaasa nende suurepäraste saavutuste saavutamisele. Loodame, et Eesti veemoto jätkab oma edukat teed ning toob riigile veel palju rõõmu ja uhkust tulevikus.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga