Tartusse tuleb Euroopa suurim ja bussil olev kleepsunäitus | Sündmused

2213847h5043t24

Tartusse saabub varsti midagi suurejoonelist! Euroopa suurim ja bussidel rändav kleepsunäitus jõuab peagi Eesti südalinna, andes kõigile võimaluse imetleda unikaalseid kunstiteoseid otse busside külgedel. See sündmus toob kaasa uue hingamise Tartu tänavatele ning annab võimaluse kohalikel ja külastajatel kogeda midagi enneolematut. Lisaks kunstielamusele saavad huvilised ka külastada erinevaid seotud üritusi ja töötube, mis toimuvad üle terve linna. Ära maga maha seda unikaalset võimalust kogeda Euroopa suurimat kleepsunäitust Tartus!

Tartus veereb varsti Euroopa suurim kleepsunäitus, kuhu on kokku kogutud üle 20 000 teose kleepsukunstnikelt üle maailma. Näituse kogemiseks tuleb aga sõita Tartu linnaliinibussiga.

Tartu linnaliinibussid on üldiselt kõik ühetaolised, punase ja valge värvilised. Aga ühes garaazis kujundatakse ühte neist väga eriliseks, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Kleepsunäituse korraldaja Kersti Joala ütles, et bussi kaunistavad kleepsud on Tartusse saadetud üle kogu maailma, umbes 30 erinevast riigist.

“Lõuna-Ameerikast on tulnud, Mehhikost, Jaapanist. Igalt poolt üle maailma. Meil on Instagramis selline kunsntike kogukond juba tekkinud. Aastate jooksul me oleme kogunud tuntust oma projektiga ja kõik tahavad saata meile oma kleepse näha neid pärast siin bussi peal,” rääkis Joala.

Buss sai pooleldi kleepse täis juba suvel, nüüd kleebitakse vabatahtlike abiga täis ka sõiduki teine pool ning osaliselt isegi bussi sisemus.

Tartu tänavakunstifestivali Stencibility peakorraldaja Sirla ütles, et kleepijate seas on abis vabatahtlikud, kes on muidu ka Stencibilityl abis olnud.

“Isegi on kasutatud sõna kleepsuteraapia. Need on inimesed kellele väga meeldib kleepse kleepida. Mina olen lähenenud sellele bussile kui näituseruumile, et see oleks ikkagi näitusekogemus. Väljast näeb see välja kui midagi hästi kirjut, aga kui lähedalt vaadata, siis igal kleepsul on oma sõnum, oma visuaal, oma trükitehnika. Kui bussi sisse minna, siis on rohkem aega neid ükshaaval vaadata,” lausus Sirla.

Loe rohkem:  Alutaguse vallas peeti Pagari lahingu näidislahingut | Sündmused

Näituse korraldajatele saadeti kokku üle 25 000 kleepsu.

“Eks ole näha, kas need kõik bussile ära mahuvad. See kujundamine hakkab juba kleepsude kujundamise ajal, kui me jagame ära, et mis me paneme bussi peale ja mis me ei pane bussi peale. Mis läheb siis natuke alumisse kihti ja mis pealmisesse kihti. Üks asi on see et mina vaatan aga iga inimene, kes siin kleepima tuleb, temal tekib ka see oma käekiri, kuidas neid kleepse panna. See on suur koostöö mitmete inimeste vahel ja võib-olla väikene kaose element ka annab sellele üldpildile natukene juurde,” rääkis veel Kersti Joala.

Uuel nädalal, kui kogu buss saab kleebitud, jätkab see sõitmist oma tavalisel marsruudil, liinil number 25 Vaksalist Eesti Rahva Muuseumini. Ja nii kuni 2024. aasta lõpuni, pärast seda peavad kleepsunäituse korraldajad taastama bussi esialgse väljanägemise.

Kleebistega bussinäitus Tartus toob Euroopa suurima kleepsunäituse otse meie kodulinna. See sündmus pakub huvitavat ja silmailu pakkuvat kogemust nii kohalikele elanikele kui ka külastajatele. Lisaks sellele on näitus suurepärane võimalus tutvuda erinevate kunstnike loominguga ning saada aimu sellest, kuidas kleebiseid luuakse ja kasutatakse. Kokkuvõttes on kleepsunäitus suurepärane võimalus nautida kunsti ja avastada midagi uut ning see muudab Tartu veelgi huvitavamaks paigaks kultuurihuvilistele.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga