Eisi Mäeots: elektrooniline muusika ei ole ainult tantsumuusika | Tele/raadio

652301h8dddt24

Tere tulemast Eestisse! Kui olete kunagi kuulanud elektroonilist muusikat ja arvanud, et see on vaid tantsumuusika, siis Eisi Mäeots on just see artist, kes suudab teie arvamust muuta. Tema lummav helikeel ja keerukas muusikaline stiil avavad elektroonilise muusika maailma uuesti, tõestades, et see žanr on palju enamat kui lihtsalt bass ja löökpillid. Tema looming on unikaalne, sügav ja haarav, viies kuulajad avastusretkele läbi kõlavärvidest ja helidest, mis panevad muusika elama omaenda maailmas. Tutvuge selle andeka Eesti artisti muusikaga ja avastage elektroonilise muusika tähendus uuesti!

Jaanuari alguses käivitus Raadio 2 uus programm, mis toob eetrisse mitu uut muusikasaadet. Teiste seas alustas omanimelise saatega Eisi Mäeots, kes rõhutas saates “Draiv”, et elektrooniline muusika ei ole ainult tantsumuusika.

Juba lapsepõlves isalt elektroonilise muusika armastuse pärinud Mäeots rääkis, et süvenenumalt hakkas ta muusikaga tegelema ülikooli ajal.

“Siis hakkasime sõbrannaga plaate mängima. Pärast seda läksin elama Saksamaale, kus see armastus tegelikult väga suure hüppe sai, sest seal hakkasin ise muusikat tegema ja DJ-na aktiivsemalt toimetama,” rääkis saatejuht.

Varem muu hulgas “Tallinn Expressi” kaassaatejuhi kingades olnud Mäeots lubas kuulajateni tuua heliampsud erinevatelt elektroonilise muusika kontinentidelt. 

“Selline autorisaade annab võib-olla natukene rohkem valikuvabadust. Kui “Tallinn Expressis” on kindel muusikastiil, mida me pidime viljelema või mida kuulajad ootasid, siis nüüd on mul võib-olla natukene rohkem variatiivsust – elektrooniline muusika ei ole ju ainult tantsumuusika, sinna hulka mahub väga palju erinevat kraami. Kindlasti saab põnev olema,” selgitas ta ning lisas, et samuti on saatesse oodata külalisi.

“Ma tahan, et seal oleks lisaks muusikale ka sisu. Ettevalmistus võtab praegu päris palju aega, sest ma tahan igast loost, mida ma mängin, natukene rääkida, artisti kohta uksi avada, tuua kuulajateni laialdasemat arusaama sellest, mis asi on sündinud,” tõstis ta saatelt katteloori.

Loe rohkem:  Möödunud nädalal meelitas enim vaatajaid televiisori ette Eesti Laulu finaal | Tele/raadio

Saatejuhi sõnul kõlab saates nii uut kui ka vanemat muusikat. Eriti soovib Mäeots kuulajateni tuua avaldamata kodumaist loomingut.

“Päris keeruline on leida muusikat, mis on kodumaine, sest need produtsendid ja DJ-d, kes võib-olla oma sahtlisse kirjutavad, on kõik kuskil põranda all peidus,” nentis ta ning kutsus tegijaid üles endale loomingut saatma.

Eisi Mäeotsa autorisaade on Raadio 2 eetris üle nädala neljapäeviti kell 20. Järgmine kord saab Mäeotsa saadet kuulata 25. jaanuaril.

Kuula esimest saadet uuesti:

In conclusion, Eisi Mäeots’ perspective on electronic music as more than just dance music offers a fresh and insightful take on the genre. By exploring the emotional and artistic depth of electronic music, she has contributed to the broader appreciation of the genre in Estonia. Her passion for electronic music as a diverse and meaningful form of expression has the potential to inspire others to think differently about the genre. Overall, Mäeots’ work and outlook on electronic music undoubtedly enriches the musical landscape in Estonia.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga