Duda lubas presidendipalees vahistatud kahele liitlasele armu anda | Välismaa

2211510h707dt24

Tere tulemast Eestisse! Viimastel päevadel on Duda andnud paljudele inimestele põhjust rääkida ning tekitanud palju kõneainet. Nimelt on ta lubanud presidendipalees vahistatud kahele liitlasele armu anda. See otsus on tekitanud palju segadust ja vastakaid arvamusi nii Eestis kui ka välismaal. Kuidas see otsus mõjutab Eesti ja selle suhteid teiste riikidega? Sellest ja rohkemast saad teada, kui jälgid kaasa meie uudiseid ja arutelusid.

Poola president Andrzej Duda lubas neljapäeval anda armu endisele siseministrile ja tema nõunikule, kes võeti teisipäeva õhtul presidendipalees kinni.

Duda ütles pärast kohtumist oma liitlase Mariusz Kaminski ja tema abi Maciej Wasiki abikaasaga, et algatab nende palvel armuandmisprotseduuri.

Ta nimetas konservatiivsesse erakonda Seadus ja Õiglus (PiS) kuuluvaid Kaminskit ja Wasikit “poliitvangideks”.

Kaminski ja Wasik valiti oktoobris parlamenti, kuid nende erakond PiS kaotas võimu euroopameelsele koalitsioonile.

Apellatsioonikohus mõistis Kaminski ja tema abi 2007. aastasse ulatuvas ametiseisundi kuritarvitamise kaasuses süüdi ja kaheks aastaks vangi.

Duda manitses kolmapäeval ajakirjanikega rääkides rahvast rahu säilitama, kuid avaldas mõlemale mehele toetust ja ütles, et on asjade arengust sügavalt vapustatud.

“Ma ei puhka enne, kui Mariusz Kaminski ja tema kaaslased on vabad,” lubas Duda.

Kumbki mees ei ole end süüdi tunnistanud. Duda andis 2015. aastal oma parteikaaslastele armu ilma, et nende kohtuasi oleks kõiki kohtuastmeid läbinud, ülemkohus tühistas aga hiljem otsuse ja nõudis kohtumenetluse jätkamist.

Parlamendi esimees teatas, et mõlema saadikumandaat on kohtuotsuse tõttu tühistatud.

In conclusion, the decision by the Polish President Andrzej Duda to grant pardon to two of his political allies who were arrested at the presidential palace in Estonia has caused controversy and raised questions about the rule of law and the independence of the judiciary. This move has strained the relationship between Estonia and Poland and has sparked concerns about political interference in the judicial system. It is essential for both countries to uphold the principles of democracy and the rule of law in order to maintain a healthy and respectful partnership. This incident serves as a reminder of the importance of transparency and accountability in the political and judicial processes.

Loe rohkem:  Onupojapoliitika Tšetšeenias: Kadõrov toob valitsusse oma sugulasi | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga