Selevko kolmandast kohast: ma ei oodanud selliseid punkte | Iluuisutamine

2209758h37b1t24

Tere tulemast kõigile! Täna kohtume Selevko maailmatasemel iluuisutajaga, kes jagab meiega oma kogemusi ja emotsioone. Teda on äsja autasustatud kolmanda kohaga rahvusvahelisel võistlusel ning meil on ainulaadne võimalus avastada tema mõtteid ja tundeid selle saavutuse üle. Räägime, kuidas ta valmistus võistluseks, millised olid tema suurimad väljakutsed ja kuidas ta end tunneb selle tulemuse üle. Olge valmis sukelduma maailma, kus graatsiline liikumine ja eneseületamine käivad käsikäes.

Iluuisutaja Aleksandr Selevko saavutas kolmapäeval Eesti meesüksiksõitjate jaoks ajaloolise väikese pronksi, kui alustab Kaunases toimuvate Euroopa meistrivõistluste vabakava kolmandalt kohalt.

Kolmanda grupi viimase mehena jääl olnud Selevko sooritas kolmapäeval kõik elemendid – sealjuures neljase toeloop’i, kolmese axel’i ning kolmese lutz-toeloop kaskaadi – suurepäraselt ja teenis oma esituse eest 90,05 punkti, mis andis talle lühikava kokkuvõttes kolmanda koha.

“Mulle tundub, et täna läks kõik nagu mina tahtsin. Täitsin eesmärgi ja uisutasin kava puhtalt,” rääkis Selevko oma esituse järel ERR-ile.

“Olin väga üllatunud hinnetest, sest ei oodanud selliseid punkte. Väga meeldiv, et mind täna selliselt hinnati. Loodan, et mul õnnestub puhtalt esitada ka vabakava. Erilisi ootusi pole, aga loodetavasti kõik sujub,” lisas oma isiklikku tippmarki 6,47 punktiga parandanud Selevko.

Reedest vabakava alustab ta kolmandalt kohalt, Selevkod edestavad vaid tiitlikaitsja Adam Siao Him Fa (94,13) ja šveitslane Lukas Britschgi (91,17).

Kokkuvõttes võib öelda, et Selevko saavutus kolmandal kohal oli üllatav ja meeldiv üllatus kõigile iluuisutamise fännidele Eestis. Tema tugevad esitused ja tehniline täpsus võitsid publiku südamed. See tulemus on suurepärane näide sellest, kui kõvasti ta on vaeva näinud ja kui pühendunud ta on oma spordialale. Selevko on kindlasti tõusnud Eesti iluuisutamise tähena ja meil on hea meel, et ta esindab meie riiki rahvusvahelisel tasemel. Loodame, et ta jätkab sama edukalt tulevikus ning inspireerib ka teisi noori iluuisutajaid.

Loe rohkem:  Eesti jäätantsupaar MM-il edasi ei pääsenud, tiitlikaitsjad asusid juhtima | Iluuisutamine

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga