Pinged Punasel merel kruvivad konteinervedude hinda üles | Välismaa

2209530h92e6t24

Tere tulemast Eestisse! Hiljutised uudised on tõstatanud küsimuse konteinervedude hinnatõusust Punasel merel. Välismaa allikad räägivad sellest, kuidas pinged ja konfliktid piirkonnas mõjutavad konteinervedude hinda ning sellest tulenevalt ka majandust tervikuna. See on teema, mis puudutab mitmeid inimesi ja ettevõtteid üle maailma ning sellel võib olla ka tagajärgi meie enda kodumaal. Olge kursis ja uurige lähemalt, kuidas see olukord võib mõjutada ka Eesti majandust ja logistikasektorit.

Ajaleht The Wall Street Journal kirjutab, et pinged Punasel merel tõid kaasa tarnehäired ning nüüd tõusevad konteinervedude hinnad.

Iraani toetatud Jeemeni huthi mässulised jätkavad kaubalaevade ründamist. Mässulised on viimastel nädalatel võtnud droonide ja rakettidega sihikule kaubalaevad, mis läbivad Punast merd Adeni lahega ühendava Bab el-Mandebi väina.

Paljud suured laevandusettevõtted väldivad seetõttu Punase mere kasutamist. See tõstab maailmaturul ka konteinervedude hinda. Alates novembri lõpust on 40-jalaste konteinerite vedamise hind kahekordistunud.  Hiina ja Rotterdami vahelisel konteinerliinil on hind eelmise nädalaga võrreldes tõusnud üle 115 protsendi, vahendas The Wall Street Journal. 

Huthi mässulised on väitnud, et ründavad laevu, mis on seotud Iisraeliga, kuid rünnaku alla on sattunud ka laevad, mis ei vedanud kaupu Iisraeli või Iisraelist. Laevafirmad saadavad nüüd oma laevu Punase mere ja Suessi kanali asemel ümber Aafrika. Igal aastal läbib Suezi kanalit umbes 20 000 laeva.

“Me ei sea oma meeskondi ega laevu mitte mingil juhul ohtu,” teatas Saksa laevafirma Hapag-Lloyd pressiesindaja Nils Haupt. 

In conclusion, the increase in container freight prices on the Red Sea is a cause for concern in Estonia. As a small, trade-dependent country, higher freight costs could have a negative impact on the economy and ultimately lead to increased prices for consumers. It is important for the government and businesses to closely monitor the situation and explore alternative shipping options to minimize the impact of rising container prices. Additionally, efforts should be made to diversify trade routes and strengthen domestic logistics infrastructure to ensure the competitiveness of Estonian exports.

Loe rohkem:  USA testis edukalt ülehelikiirusel lendavat raketti | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga