Allikad: Biden ei rahuldaks Austini tagasiastumise avaldust | Välismaa

2207467h26cet24

Tere tulemast Eestisse! Kui olete huvitatud rahvusvahelisest poliitikast ja välissuhetest, siis olete õiges kohas. Allikad kinnitavad, et USA president Joe Biden ei ole rahul väidetava tervisega seotud kaitseminister Lloyd J. Austin III tagasiastumise avaldusega. See uudis on tekitanud diskussiooni ja spekulatsioone kogu maailmas. Võttes arvesse Eesti julgeolekuolukorda ja piirkonna stabiilsust, on sellised arengud olulised ka meile siin kohalikul tasandil. Jääge kursis, et olla informeeritud maailma sündmustest!

USA kaitseminister Lloyd Austin viibis mitu päeva intensiivravi osakonnas ning ei teavitanud sellest president Joe Bidenit ja Valge Maja kõrgeid ametnikke. Vabariiklased nõuavad Austini vallandamist, kuid Valge Maja allikad teatasid, et Biden ei kaalu kaitseministri vallandamist ega rahuldaks ka tema tagasiastumise avaldust.

Pentagon ootas eelmise reede õhtuni, enne kui teatas, et 70-aastane Austin on olnud juba neli päeva haiglas meditsiinilise protseduuri järel tekkinud tüsistuste tõttu. Tegemist oli teavitusreeglite rikkumisega, seda ajal, mil USA on hõivatud Lähis-Ida kriisiga. Vabariiklased leiavad nüüd, et Biden peaks Austini vallandama. 

Üks ametnik aga ütles, et Austin ei lähe kuhugi ning Biden ei nõustuks tagasiastumisavaldusega, kui Austin seda ise pakuks, vahendas Politico. 

Pentagon teatas juba varem, et Austin ei plaani tagasi astuda. “Ta on jätkuvalt pühendunud oma ülesannete täitmisele kaitseministrina meie riigi riigi kaitsmisel,” ütles Pentagoni pressiesindaja Patrick Ryder. 

USA-s tekitab Austini tervis üha rohkem küsimusi. Biden on aga tuntud selle poolest, et kaitseb oma inimesi ja tahab hoida valitsuses järjepidevust. Biden ja tema meeskond on ka veendunud, et Austini tervis on hea ning ta saab tööd jätkata. 

Kokkuvõttes, USA president Joe Biden ei nõustuks kaitseminister Lloyd Austin’i tagasiastumise avaldusega. Allikate sõnul peab Biden Austini juhtimist väga oluliseks rahvusliku julgeoleku seisukohalt ning usub, et ta suudab jätkata oma rolli edukalt. See näitab tugevat toetust Austinile ning tema võimekuse tunnustamist. Samuti kinnitavad allikad, et Bidenil on usaldus Austini vastu ning nad jätkavad tihedat koostööd oluliste välispoliitiliste ja julgeolekuküsimuste käsitlemisel.

Loe rohkem:  ISIS kasutab krüptovaluutat enda tegevuse rahastamiseks Aafrikas | Välismaa

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga