Golfihooaja avaturniiri võitis pika pausi järel vormi leidnud ameeriklane | Golf

2206042h6d68t24

Tere tulemast Eestisse, kus golfihooaja avaturniiri võitis pika pausi järel vormi leidnud ameeriklane! Hoolimata pandeemiast ja mängu katkestustest on golf taas täies hoos ning võistlus oli tõeliselt põnev ja haarav. Ameeriklasest võitja näitas imelist mänguoskust ja võitlejatüüpi vaimu, mis pani kõik pealtvaatajad saalis põnevusest pöialt hoidma. Golf on Eestis väga populaarne ja see võidusõu on kindlasti tõstnud mängu entusiasmi ja põnevust kogu riigis.

Hawaiil toimunud profigolfi organisatsiooni PGA hooaja avavõistluse The Sentry võitis ameeriklane Chris Kirk, edestades Sahith Theegalat.

38-aastane Kirk lõi nädala jooksul vaid ühe bogey, alustas viimast ringi kuue birdie’ga üheteistkümnest ning lõpetas turniiri 29 löögiga alla raja par’i. Theegala sooritas pühapäeval kümme birdie’t, aga pidi leppima -28-ga ning teise kohaga; kolmandaks tuli -27 kirja saanud Jordan Spieth.

Kirki jaoks on see karjääri kuuendaks PGA turniirivõiduks. Ameeriklane võitis vahemikus 2013-15 kolm turniiri, aga karjääri viies trofee tuli alles eelmise aasta veebruaris Floridas. 2019. aastal jättis Kirk alkoholiprobleemidega võideldes vahele sisuliselt terve hooaja.

“See [2019. aasta võistluspaus] on sada protsenti põhjuseks, miks ma olen võimeline jälle võitma. Kui ma poleks kaineks saanud, oleks mu profikarjäär ammu läbi olnud,” rääkis Hawaiil 3,6 miljonit dollarit võitnud maailma edetabeli 52. mees.

Hawaiil mängitakse ka järgmisel nädalal, järgmine suurem turniir leiab aset veebruari esimesel nädalavahetusel, kui Californias toimub Pebble Beach Pro-Am.

Kokkuvõttes võib öelda, et avaturniir ning selle võitmine oli oluline sündmus nii golfimängijate kui ka fännide jaoks. Ameeriklase võit pärast pika pausi järel vormi leidmist näitab tema pühendumist ja tööd spordi nimel. Samuti toob see positiivset tähelepanu golfile Eestis ning võib julgustada rohkem inimesi seda sporti proovima. Loodame, et see võit on vaid esimene paljudest edukatest võistlustest, mis toovad rõõmu golfifännidele üle maailma.

Loe rohkem:  Prantsusmaa golfar tegi turniirivõiduga ajalugu | Golf

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga