Esmaspäeval läheb ilm tunduvalt soojemaks | ilm

2202082h6f96t24

Tere tulemast Eestisse! Esmaspäeval on oodata suurepärast uudist – ilm läheb lõpuks tunduvalt soojemaks! Pärast pikka talve on oodata päikesepaistet ja temperatuurid tõusevad oluliselt kõrgemale. See on suurepärane uudis kõigile, kes ootavad põnevusega kevade saabumist ja soojamate ilmade naasmist. Nautige sellest võimalusest väljas aega veeta ja kogeda Eesti kaunist loodust ning lõõgastavat õhkkonda. Soojemad ilmad toovad kindlasti kaasa palju naeratusi ja rõõmu kõigile, kes armastavad selle kauni riigi õues aega veeta.

Esmaspäeval eemaldub karge õhuga kõrgrõhuala Eesti kohalt lõunasse ning meie ilma hakkab kujundama üle Skandinaavia põhjatipu Venemaale liikuv madalrõhkkond. Lumepilved saabuvad põhja poolt peale lõunat ning rohkem liigub neid üle Ida-Eesti. Õhk soojeneb tuntavalt.

Öö vastu esmaspäeva on Eestis vähese ja vahelduva pilvisusega ning olulise sajuta. Paiguti võib olla udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1 kuni 7, pärast keskööd hakkab Põhja-Eestis edelatuul tugevnema. Külma on 18 kuni 25, paiguti 28, saartel ja rannikul 9 kuni 16 kraadi.

Hommik on Lõuna-Eestis muutliku pilvisusega, põhjas pilvisem, aga olulise sajuta. Puhub nõrk läänekaare tuul, Põhja-Eestis lääne- ja edelatuul 4 kuni 10, rannikul puhanguti kuni 15 meetrit sekundis. Külma on 8 kuni 13, Lõuna-Eestis kuni 18 kraadi, Eesti lääne- ja loodeservas 3 kuni 7 kraadi.

Päeval pilvisus kõikjal tiheneb. Mitmel pool sajab lund. Edela- ja läänetuul pöördub põhja poolt alates loodesse ning puhub 4 kuni 10, saartel ja rannikul puhanguti 15 kuni 17 meetrit sekundis, õhtupoolikul tuul nõrgeneb. Külma on 1 kuni 8, Lõuna-Eestis 12 kuni 17 kraadi, õhtu poole läheb ka seal ilm pehmemaks.

Teisipäeva öö on olulise sajuta ning külma alla 10 kraadi, päev toob veidi niiskema ja tunduvalt soojema õhu ning teedele tekib jäide.

Loe rohkem:  Külm ilm jätkub järgmise nädalani | ilm

Kolmapäeva öö on olulise sajuta ning väheste miinuskraadidega, päeval tõuseb õhutemperatuur plusspoolele, Põhja-Eestis võib veidi lörtsi sadada.

Neljapäeva päeval saabub sadu ja külm õhk ida poolt. Reedel jõuab Eesti lääneserva taas soe

Kokkuvõtteks võib öelda, et Esmaspäeval läheb ilm Eestis tunduvalt soojemaks. See tähendab, et talvine külm hakkab vaikselt taanduma ning kevad hakkab lõpuks kohale jõudma. See muudatus toob kaasa meeldivamad temperatuurid ja paremad ilmastikuolud, mis loodetavasti teeb meie igapäevaelu veidi mõnusamaks. Seega võime olla optimistlikud ja oodata rõõmuga, et soojemad ja päikesepaistelisemad päevad on peagi ees.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga