2024 on kultuuririkkuse aasta | Kultuuripoliitika

2213688h4d05t24

Tere tulemast Eestisse! Aastal 2024 tähistame meie kultuuririkkuse aastat, täiendades ja edendades meie rikkalikku kultuuripärandit ja -elu. Selle aasta fookus on kultuuripoliitika, mis mõjutab meie kunsti, hariduse, keele, teaduse, meedia ja paljude teiste valdkondade arengut. Meie eesmärk on luua dünaamiline ja mitmekesine kultuuriruum, mis toetab loovust ja kultuuripärandi säilitamist ning arendamist. Oleme põnevil, et saame tutvustada teile meie kultuuripoliitika algatusi ja kutsuda teid osalema meie kultuuriüritustel ning -tegevustel. Ootame teid avasüli meie kultuuriküllasesse Eestisse!

Kultuuriministeerium ja Integratsiooni Sihtasutus avasid täna kultuuririkkuse aasta. Liikumisaastale järgnev teema-aasta saab hoogu kõigis maakondades toimuvatest sündmustest, mis tipnevad kultuuririkkuse aasta avatuks kuulutamisega Tallinnas.

Kultuuririkkuse aasta on teema-aasta, millega tähistame Eesti kogukondade ja rahvaste kultuuride mitmekesisust – ühist kultuuririkkust. Uut teema-aastat veab eest Integratsiooni Sihtasutus, jätkates ammust Kultuuriministeeriumi algatatud traditsiooni. 

 “Kutsun sel aastal üles inimesi mõtestama Eesti kultuuririkkuse olemust. Me oleme ajaloo jooksul kultuuride ristteel elades saanud rikkalikult nii tavade, kommete ja keele kui ka kultuurialaseid mõjutusi ning loonud sellest oma äratuntava kuigi raskesti sõnastatava komberuumi. Koos edukalt edasi liikumiseks on oluline märgata seda, mis meie maailma rikkalikumaks teeb ning leida koos see, mille pärast kokku hoida,” ütles kultuuriminister Heidy Purga.

Kultuuririkkuse aasta algab sündmustega, mis toovad kogukonnad ja rahvad kokku igas maakonnas. Sündmused tipnevad 13. jaanuaril piduliku koostegutsemisega Tallinna Muusika- ja Balletikoolis, kus kultuuriminister kuulutab uus teema-aasta avatuks ja liikumisaasta meeskond annab vastava tiitli üle kultuuririkkuse aasta eestvedajatele.

Kultuuririkkuse aasta avasündmusi aitavad üle Eesti läbi viia liikumisaastat vedanud Liikumisharrastuse kompetentsikeskus, eesti kultuuriseltse ühendav Eesti Rahvuskultuuri Keskus ja rahvusvähemusi koondav Eestimaa Rahvuste Ühendus. Toeks on Kultuuriministeerium, Kultuurkapital ja kohalikud omavalitsused.

Loe rohkem:  Ülle Madise: rahvuse identiteeti hoidvat keelt ei saa lasta isevoolu minna | Kultuuripoliitika

Täpse info kultuuririkkuse aasta ning selle avasündmuste kohta leiab teema-aasta veebilehelt.

Aasta 2024 on määratud kultuuririkkuse aastaks Eestis, tähistades meie rikkalikku kultuuripärandit ja mitmekesisust. Kultuuripoliitika mängib selles olulist rolli, toetades kultuuri arengut ja säilitades meie identiteeti. Me peame tagama, et kõik meie kultuurivaldkonnad saavad piisavalt toetust ja tunnustust, et nad saaksid õitseda ja edasi areneda. Samuti peame jätkama investeerimist kultuuripärandi säilitamisse ja kultuurikogukondade arengusse, et tagada meie kultuuripärandi püsimine tulevaste põlvkondade jaoks. Aasta 2024 on tõeline võimalus tõsta esile ja tähistada meie rikkalikku kultuuripärandit ning tugevdada meie kultuuri tulevikku.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga